De 1 Decembrie voi pleca la Chișinău pentru a participa la o lansare dublă: cartea mea, ”Fetița din Floare””, și cartea scriitorului și prietenului Alexandru Plăcintă
Chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, voi pleca la Chișinău pentru a participa la o lansare dublă: cartea mea, ”Fetița din Floare””, și cartea scriitorului și prietenului Alexandru Plăcintă:  ”Dacă aș fi ploaie”.  Este prima dată când voi petrece Ziua Națională de ambele maluri ale Prutului, dar nu pentru prima dată când lansez o carte împreună  cu Alexandru Plăcintă, unul dintre cei mai iubiți autori de literatură pentru copii de la Chișinău. În urmă  cu un an, în ziua de 25 octombrie, lansam împreună volumele ”Povești”, sub semnatura sa, și ”Cruciada pisicilor”, cartea mea. A fost un moment foarte emoționant, o întâlnire cu mulți oameni de cultură din Chișinău și cu copii veniți de la o depărtare de peste 100 de km pentru a se bucura de momentul când pot cunoaște doi scriitori care le dedică toată ispirația și tot timpul lor.


În zilele de 2 și 3 decembrie vom avea mai multe întâlniri cu copiii din Chișinău, două  dintre ele la Bibliotecile B. P. Hașdeu și Ovidius (unde am mai fost in iunie a.c., pentru lansarea unei allte cărți -  ”Robert cel Cuminte”).


Ca de fiecare dată, merg la întâlnirea cu colegii și copiii din Chișinău cu mare emoție, cu dragoste, cu credința că scriitorul are datoria de a trece dincolo de foaia de hârtie pentru a lua pulsul vieții, pentru a aduce bucuria unei cunoașteri nemijlocite în rândul micilor cititori. Am regasit, de fiecare dată, o dorință uriașă de a citi, de a-l cunoaște pe autor, de a pune întrebări pline de candoare și de lumină.


Abia aștept sa va împărtășesc impesiile cu  care mă voi întoarce.


 


Petre Crăciun

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite