Recomandări de lectură: Când eram înger, de Claudia Partole
N-o să mă credeți, dar, până a fi copilul care sunt, am fost înger...”. Așa își începe Claudia Partole cartea de povestiri ”Când eram înger”, apărută la Editura Pontos, Chișinău, 2013.
În urmă cu câțiva ani, Claudiei Partole i s-a propus să scrie o povestire despre pace. Subiectul, aparent banal și ușor de abordat, i-a dat multă bătaie de cap, scriind vreo cinci variante ale aceleiași povestiri. În cele din urmă, povestea a fost definitivată, numindu-se ”Floarea iubirii”. Ea a fost tradusă în engleză, fiind inclusă în volumul ”Peace story”.
Iată că îndrăgita scriitoare de la Chișinău s-a gândit să ne ofere spre lectură toate variantele de povestiri scrise pe aceeași temă. Un gest năstrușnic, cum îl numește chiar domnia sa.
Vă invităm să le citiți pe toate și să o alegeți pe cea care vă place.
”Pe când bunicul meu lupta la război, eu eram înger. N-am spus nimănui acest amănunt, pentru că nimeni nu m-ar crede. Cei maturi le înțeleg pe toate în felul lor, de aceea le scapă esențialul. Dacă i-aș mărturisi mamei că am fost înger, nu m-ar contrazice, dar m-ar ruga să nu spun nimănui. Mătușa Cati, auzindu-mă, ar clătina din cap și i-ar șopti mamei: ”Dragă, du-l la psihiatru până nu s-a prefăcut în înger”...” (din prima povestire, Când eram înger)
Lectură plăcută!
Petre Crăciun

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite