Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

„Urecheatul Sașiu și Lupul Sur”, de Simona Epure
„Urecheatul Sașiu și Lupul Sur” (Editura Didactia Publishing House România, 2019) este dintre cele 25 de volume semnate de o autoare pentru copii foarte prezentă în spațiul editorial românesc: Simona Epure.


Volumul este o poveste despre istețime și curaj, dar mai ales despre faptul că nimeni nu trebuie să renunțe în nicio situație, indiferent de gravitatea acesteia. O bună lecție pentru copii, trebuie să recunoaștem!


Iar poveste a atras atenția și juriului Concursului Național de creație literară „Ion Creangă”, din Iași (cel mai important concurs de gen), care i-a acordat Premiul al III-lea în anul 2018.


Simona Epure își atrage cititorii încă de la început, asigurându-i astfel:„Ei bine, aceasta chiar este o poveste adevărată, care s-a petrecut cândva, nu cu foarte mult timp în urmă, într-un loc îndepărtat, dar nu foarte îndepărtat, unde – dacă vă nimeriți din întâmplare –  ați putea să vă convingeți că totul este exact cum vă povestesc eu acum și cât se poate de adevărat”.


Convenția este cât se poate de seducătoare, micul cititor nutrind speranța că, dacă are noroc, poate ajunge el însuși în acele locuri, poate găsi Jurnalul Uriaș al Pădurii, convingându-se că cele povestite sunt reale. Sau, de ce nu?, poate găsi alte persoane care au ajuns pe acolo și pot întâri cele pe care ni le povestește autorul.


Simona Epure este un autor care a publicat îndeosebi poezie, începând cu debutul său din 2014, cu volumul ”Greta în bucătărie. Rețete în versete”, cel care, practic, a propulsat-o destul de repede pe piața cărților pentru copii. Și, după multe, multe cărți în versuri, iată că ne propune o poveste în proză, ce-i drept întreruptă de fragmente din acel Jurnal, poate în versuri: „Într-o pădure-ndepărtată/Trăia și stăpânea odată/Cu ochii verzi și plini de ură,/Cel mai rău lup, cu blană sură!...!


Pe parcursul celor 40 de pagini frumos ilustrate de Diana Tivu, trăim cu sufletul la gură confruntarea dintre personajul negativ (Lupul Sur) și cel pozitiv (iepurașul Rilă cel Sașiu, care după faptele de glorie din carte devine Rilă cel Isteț).


Simona Epure a mai scris și publicat: „Povestea celor trei vrăjitoare toante”, „Coșul cu pisici”, „Întrebările DE CE?”, „Cuvintele magice”, „Alfabetul meseriilor” și încă vreo 20 de titluri.
31.08.2020
Petre Crăciun


 


 

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite