Copiii scriu „Basmul Unirii” la Biblioteca Metropolitană București
În Anul Centenarului, Primăria Capitalei desfășoară, prin intermediul Bibliotecii Metropolitane București, Proiectul Basmul Unirii, menit să contribuie la dezvoltarea sentimentului de apartenență și unitate în rândul copiilor, facilitându-le acestora înțelegerea acestui moment istoric definitoriu pentru națiunea română.


Începând cu luna martie, în filialele Bibliotecii Metropolitane București (BMB), copiii creează împreună „Basmul Unirii” în cadrul unor ateliere de scriere creativă ce se adresează celor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani. Filială după filială, folosindu-și imaginația, copiii descriu Marea Unire de la 1918 așa cum o percep ei, într-un mod intuitiv și plin de creativitate.


Proiectul Basmul Unirii se desfășoară în perioada martie – decembrie 2018 în toată rețeaua BMB și cuprinde două etape. În prima etapă, cea de creare colectivă, basmul călătorește de la o filială la alta, de la un grup de copii la altul, realizând prin colaborare unirea simbolică a copiilor bucureșteni. Cea de a doua etapă se va concretiza în editarea unei broșuri „Basmul Unirii”, broșură ce va fi distribuită în biblioteci, dar și participanților la proiect, în cadrul unei festivități de premiere ce va avea loc chiar în ziua de 1 Decembrie 2018.


*
Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.
Mai multe informaţii găsiţi pe
https://www.bibmet.ro/ şi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/.


 

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite