Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Despre o fila de poveste, dar... nu ultima. Cronica unei frumoase intalniri la Biblioteca “Liviu Rebreanu” din Chișinău
Săptămîna uşilor deschise la Biblioteca “Liviu Rebreanu” a adus multe surprize frumoase cititorilor. Şi aşa cum “finalul încununează opera”, ora /orele de vîrf le-a constituit Ultima filă de poveste, generic al activităţilor din 2 decembrie legate de întîlnirea de excepţie cu doi scriitori pentru copii în cadrul căreia au fost prezentate noile cărţi: Fetiţa din floare de Petre Crăciun (România) şi Dacă aş fi ploaie de Alexandru Plăcintă (Chişinău).


În cuvîntul de deschidere, Lina Iftodi a menţionat despre aportul scriitorilor pentru copii în educaţia tinerei generaţii, subliniind că Biblioteca „Liviu Rebreanu” rămîne deschisă anul împrejur pentru scriitorii care sunt dornici de a stabili contactul cu tînăra generaţie.


Moderatoarea Lidia Grosu, poetă, a intervenit cu unele deschideri întru a înţelege mai bine intenţia celui ce-şi dedică viaţa scrisului pentru copii, menţionînd despre calităţile distincte ale acestor scriitori, una fiind păstrarea copilului în sufletul şi inima lor. Momentul artistic a fost susţinut de elevi de la Şcoala de Arte „Valeriu Poleakov”, profesoară Elena Bivol, elevi de la Liceul "Al.I. Cuza", învăţătoare Elena Erizanu şi elevi de la Liceul „George Călinescu”, învăţătoare Silvia Şpac, care au înscenat şi au recitat din opera acestor doi scriitori pasionaţi de frumos şi îndrăgostiţi de dulcele fior al copilăriei.


În dialogul cu elevii, scriitorii Petre Crăciun şi Alexandru Plăcintă au devenit la fel de simpatici precum cărţile lor, creînd o atmosferă familială şi răspunzînd la diversele întrebări ale picilor, curioşi de a afla cît mai multe despre viaţa unui scriitor adevărat. Nu a lipsit nici sesiunea de autografe care a adus atâtea bucurii celor pentru care cartea rămîne mereu o deschidere a tainei.


Lidia Grosu a menţionat în încheiere că „ toate cărţile scrise de aceşti doi titani ai scrisului românesc, care şi-au întins frăţeşte mîinile pe două maluri de Prut şi au cuprins cu sufletele lor toţi copiii mari şi mici ai uneia şi aceeaşi Țări în Patria Limbii Române, vorba lui Nichita Stănescu, vor fi aşteptate şi în continuare cu nerăbdarea de a le avea pe rafturile bibliotecilor şi de a le lăsa deschise spre copii inspiraţi de frumosul pe care îl educă, precum personajele îndrăgite din “Fetiţa din floare” şi „Dacă aş fi ploaie”, coborîtoare pe filele a două cărţi dinspre inimile înflăcărate ale autorilor cultivaţi la Şcoala Iubirii Divine”.


Sursa: bibliotecarebreanu.blogspot.ro


 

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite