Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

ICR/ Copiii care participă la lansarea volumului ”Basme pentru familia mea” primesc Titlul de Prieteni ai basmelor și poveștilor scrise și nescrise
Ziua internaţională a cărţilor pentru copii – 2 aprilie

ICR București/ Copiii care participă la lansarea volumului ”Basme pentru familia mea” primesc Titlul de ”Prieteni ai basmelor și poveștilor scrise și nescrise”

Editura Zorio și portalul Literatură Copii aniversează în acest an Ziua internaţională a cărţilor pentru copii, prin lansarea, la sediul Institutului Cultural Român din București, a volumului ”Basme pentru familia mea”, de Petre Crăciun.

La eveniment participă acad. Gheorghe Vlăduțescu, profesor de filozofie la Facultatea de Filozofie, Universitatea din București, acad. Sabina Ispas, folclorist, Director al Institutului de Etnografie și Folclor ”Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, scriitorul Victor Gh Stan, președintele Filialei pentru Copii și Tineret – Uniunea Scriitorilor și ilustratorul volumului, artistul Anca Smărăndache.

Vor fi prezenți, de asemenea, elevi de la mai multe școli din Capitală, care vor primi din partea editurii Titlul de ”Prieteni ai basmelor și poveștilor scrise și nescrise”.

În acest an, Ziua internaţională a cărţilor pentru copii (care se organizează din anul 1967) coincide în mod fericit cu aniversarea a 210 ani de la nașterea lui Hans Christian Andersen, scriitorul danez născut la 2 aprilie 1805, la Odense, cel care a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: "Hainele împăratului", "Fetiţa cu chibrituri", "Răţuşca cea urâtă" sau "Micuţa sirenă".

Peste puțin timp, scriitorul Petre Crăciun le va oferi copiilor un nou volum: ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, 48 pagini, ilustrat minunat tot de artistul Anca Smărăndache, Editura Zorio.

”Basme pentru familia mea” este al treilea volum de gen publicat de autor, după ”Basme” (Editura Zorio 2013), care a primit Premiul Cartea anului pe 2013 din partea Uniunii Scriitorilor din România - Filiala pentru Copii și Tineret și Floarea Înțelepciunii și Iarba Puterii”, 2002, povești (Marele premiul la Concursul de povești Ion Creangă, Iași 1997).

Petre Crăciun este membru al Uniunii Scriitorilor din România - Filiala pentru Copii și Tineret și inițiator al portalului Literatură Copii (www.literaturacopii.ro). A publicat până acum volumele pentru copii: „Floarea Înțelepciunii și Iarba Puterii”, 2002, povești, ”Taina ghemului de ață”, 2011, versuri, ”Cândva mă chema Codiță”, 2012, povestiri, "Cruciada pisicilor", versuri, 2013, ”Basme”, 2013, ”Robert cel Cuminte”, roman pentru copii, părinți și bunici, 2014, ”Primul zbor”, poezii pentru copii, 2014, ”Basme pentru familia mea”, 2014, ”Fetița din Floare”, povestire pentru copii, 2014 și ”Cu Moș Crăciun în Țara Copiilor Neîncrezători”, 2014. (Grafica de Anca Smărăndache)

Informații la telefon: 0747779034

www.literaturacopii.ro

E-mail: literaturacopii@gmail.com
certificat PRIETEN AL BASMELOR

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite