Începe a doua ediție a Festivalului Internațional de Arta Povestirii „Suntem Povești” - 31 octombrie – 4 noiembrie 2017
SUNTEM POVEȘTI” este numele Festivalului Internațional de Arta Povestirii, organizat în București de Asociația Culturală GRADUSART, în perioada 31octombrie – 4 noiembrie 2017, ediția a II-a. Gândit și organizat ca eveniment internațional, festivalul își propune să stimuleze apetitul publicului pentru arta povestirii, reafirmând valori clasice ale umanității. „SUNTEM POVEȘTI” își propune să le transmită oamenilor faptul că cel mai eficient mijloc de transport este imaginația, cea mai mare comoară este înțelepciunea și cele mai frumoase povești sunt ei înșiși, prin propriile vieți, prin viețile celor din jurul lor și prin modul în care reușesc să le împărtășească. Teleportarea devine astfel posibilă: povesti înseamnă a călători fără nicio opreliște.


Festivalul este dedicat tuturor celor care îndrăgesc poveștile: copii, părinți, educatori, profesori, jurnaliști, artiști, specialiști din companii și lumea afacerilor. Această primă ediție este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiul București și Centrului Cultural al Municipiului București, Arcub.


Cercetători în domeniu au demonstrat, după mai bine de 17 ani de studiu, că arta de a spune povești reprezintă unealta cea mai puternică de comunicare între oameni. Fiecare individ, de la copii la adulți, are puterea de a pătrunde într-o poveste, de a se perfecționa în arta oratoriei și de a descoperi prin povești tradițiile, folclorul, istoria și cultura unui întreg popor, pentru ca mai apoi, prin cunoștințele cumulate să poată transmite mai departe bogăția acestei lumi.


Un Festival Internațional de Povești la București reprezintă o reală sărbătoare a umanității, o întâlnire memorabilă între povestitori sosiți din lumea întreagă și publicul care va rămâne acaparat pentru totdeauna de poveștile aduse din colțuri îndepărtate ale lumii.


Povestitori îndrăgiți și cunoscuți în lumea întreagă vor fi prezenți la București, aducând în capitala României arta storytelling-ului: Jeff Gere din Hawaii, Anne Glover din Canada, Alicia DongJoo Bang din Coreea de Sud, John Mukeny Namai din Kenya, Giorgiana Popan din Arad, Adriana Ene din București și alți invitați speciali. Tema de anul acesta este: Prietenia și poveștile ei.


Programul festivalului:


31 octombrie


ora 13.30, Librăria Cărturești Verona – Ceainărie – O altă propunere în locul unei conferințe de presă obișnuite.


Atelier de storytelling pentru jurnaliști, „Succesul vine din felul în care spui povestea”. Vor participa: Jeff Gere – Hawaii, Alicia DongJoo BangCoreea de Sud, Anne Glover – Canada, John Mukeny Namai – Kenya, Giorgiana Popan- Arad, Petre Crăciun – scriitor, Sînziana Popescu – scriitoare, moderator Adriana Ene


1 noiembrie


ora 11.00, Biblioteca Centrală Universitară – Prietenia și poveștile ei


Sesiune de povești pentru elevii școlilor partenere


ora 17.00, Librăria Cărturești Verona, Mansardă – Cine scrie poveștile?


Întâlnire cu scriitorii de literatură pentru copii – Sînziana Popescu, Iulia Iordan, Petre Crăciun, Carmen Tiderle


ora 19.00, Librăria Cărturești Verona, Ceainărie – Prietenia și poveștile ei 10+


Sesiune de povești susținută de povestitorii internaționali și ivitați speciali ( în această seară, prin parteneriatul cu Crucea Roșie, va fi invitat Iulian Bobîrnea, președintele filialei de tineret Crucea Roșie,


sector 4 – povește umanitară, prietenie și voluntariat, un pas mic și important făcut din grija față de semenii noștri, Carmen Tiderle și Mircea Stanciu)


2 noiembrie


ora 10.30, Liceul Internațional de Informatică – Prietenie nu bulling


Sesiune de povești despre prietenie și comportamente benefice în rândul copiilor și adolescenților – participă povestitorii internaționali


ora 14.30, Colegiul Național Matei Basarab – Conferință atelier – Importanța storytelling-ului în perspectivele formării profesionale


ora 19.00, Librăria Cărturești Verona, Mansardă – Tu ai un prieten?


Contează? 10+


Sesiune de povești susținută de povestitorii internaționali și invitați speciali ( în această seară, Sînziana Popescu și Iulia Iordan - scriitoare)


3 noiembrie


ora 14.00, Biblioteca Centrală Universitară – Arta de a spune povești copiilor din spitale


Atelier de storytelling pentru voluntari ai asociațiilor Taxiul cu bomboane, Magiccamp, Pavel, Little People.


ora 19.00, Librăria Cărturești Verona, Ceainărie – Impro – storytelling – show


Un spectacol de improvizație susținut de povestitorii internaționali


4 noiembrie


ora 11.00, Colegiul Național Matei Basarab, Sala de teatru – „Și eu sunt poveste”


Concurs de arta povestirii susținut de elevii de gimnaziu și de liceu ai școlilor și liceelor partenere. Juriul va fi format din povestitorii internaționali.


ora 18.00, Teatrul Excelsior – Ca în povești


Spectacol de povești, muzică și magie – încheierea festivalului.


Dorim să transmitem prin intermediul acestui festival un mesaj de valorizare a artei povestirii și de conștientizare a faptului că fiecare dintre noi este… POVESTE “Vă invităm să pătrundem împreună în lumea poveștilor, așa cum nu au mai fost ele niciodată povestite la București!”, au declarat organziatorii festivalului.


Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB și organizat de către Asociația Culturală GRADUSART.


Video: ediția I din anul 2016 (Secunda TV)Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite