Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Școala Altfel (ziua a IV-a)/ Cărți pentru copii, întrebări, autografe și selfie-uri cu scriitorul Petre Crăciun la Școala Gimnazială nr. 280 din București
Joi, 9 aprilie, în a patra zi a Săptămânii Școala Altfel, scriitorul Petre Crăciun, membru al Filialei pentru Copii și Tineret din cadrul Uniunii Scriitorilor, și directorul portalului Literatură Copii, s-a întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 280 din București. Intâlnirea a fost inițiată de profesorul de Limba Română Anca Oprea și s-a bucurat de prezența directorului Gabriel Silvășan și a directorului adjunct Silvia Gîrtan.
Au participat peste 100 de elevi de la clasele V – VIII.
Pentru început, elevii au asistat la o prezentare a operei scriitorului Petre Crăciun realizată de informatician Oana Florea și bibliotecar Diana Cincă.
Au recitat din creațiile poetice ale invitatului elevii: Antonia Scrieciu și Andra Urâtu (clasa a V-a B), și Darius Grămadă și Iulia Stancu (clasa a VI-a D).
O frumosă surpriză a reprezentat-o prezentarea unei dramatizări după volumul Fetița din Floare, de Petre Crăciun, realizată de prof. Teodora Roșu.
Au interpetat (excelent) elevii: Ștefan Borescu (Povestitorul, VI D), Andra Stoian (Rose, VII A), Raluca Costache (Micu Curcubeu, VII A), Theodor Costache (Îndrăgostitul, VI D), Ana Maria Cristea (Învățătorul și Ascetul, VI D), Vladimir Ilie (Cercetătorul, VI D), Teodor Grădincea (Negustorul de flori, VI D), Albert Giulea (Alpinistul, VI D), Oprea Alexandru (Copilul răsfățat, VI D) și Aurora Gojgonea (Bătrâna, VII A).
Petre Crăciun i-a invitat pe elevi în atelierul său de creație, vorbindu-le despre inceputurile sale de scriitor de literatură pentru copii, despre sursele de inspirație, personajele sale, întâlnirile cu micii cititori, autorii preferați, cărțile aflate în lucru etc. O bună parte a discursului s-a referit la basmele pe care le scrie autorul și care sunt foarte îndrăgite de elevii Școlii nr. 280. De altfel, unii dintre ei au participat și la alte acțiuni ale invitatului, bunăoară la Atelierul de reinventat basmele, organizat de Petre Crăciun cu participarea criticului Alex Ștefănescu la Târgul Gaudeamus 2014.
Pe parcursul întâlnirii și în finalul său, scriitorul a răspuns la zeci de întrebări, foarte bine documentate și inspirate, apoi le-a recitat poezia ”Răscoala personajelor”, răspunzând practic unei intrebări legate de modul cum gândește personajele sale.
Petre Crăciun le-a oferit elevilor, din partea Editurii Zorio, ”certificate” care atestă ”Titlul de prieten al basmelor și poveștilor scrise și nescrise”.
Acțiunea s-a încheiat cu o lungă sesiune de autografe și cu multe, multe poze de grup dar și cu selfi-uri realizate cu ajutorul telefoanelor micilor cititori.
În ultima zi a Săptămânii Școala Altfel, vineri, 10 aprilei, Petre Crăciun va fi prezent la Școala Gimnazială din comuna 1 Decembrie, Giurgiu.
Foto de eleva Ioana Dragomir.
Literatură Copii
_DSC0700
_DSC0580
_DSC0411
_DSC0560
_DSC0743
_DSC0626
_DSC0715
_DSC0747

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite