Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

ICR București/ Copiii din București și scriitorul Petre Crăciun ne invită în Regatul Poveștilor (VIDEO)
A fost o seară magică la Institutul Cultural Român. Zeci de copii, scriitori, profesori, jurnaliști sau pur și simplu cititori au dorit să ia parte la o emoționantă invitație în Regatul Poveștilor pe care Petre Crăciun a adresat-o celor mici. Și nu numai lor.
Nu a fost numai o lansare de carte, ci un act de magie, prin care cei de față au devenit, cu acte în regulă, Ambasadori ai poveștilor (scrise și nescrise). Pentru că Editura Zorio le-a oferit celor mici certificate care să ateste, peste ani, această frumoasă calitate.
”Cu Andersen in Regatul Poveștilor”, cartea lui Petre Crăciun care a prilejuit această minunată întâlnire, deschide un nou ciclu de povestiri care se va numi ”Aventuri în Regatul Poveștilor”. În acest prim volum cel care ne invită la el acasă, cu ajutoru celor patru personaje principale – Petruț, Tudor, Giulia și micul Robert – este chiar marele povestitor danez.
Scriitorul Petre Crăciun și-a dorit ca, de această dată, adulții să vorbască mai puțin despre carte, rolul cel mai important revenind celor mici. Au rostit scurte alocuțiuni Anca Smărăndache, ilustratorul volumului, Victor Gh Stan, președintele Filialei Literatură pentru Copii si Tineret, din cadrul Uniunii Scriitorilor și poeta și traducătoarea Carolina Ilica, apoi actorul giurgiuvean Toma Vasile i-a introdus pe cei prezenți în atmosfera cărții, oferindu-le o lectură plină de emoție.
Și a venit rândul celor mici să ne transmită gândurile lor de cititori. Elevele Raluca Georgescu (Școala nr. 80) și Maria Ruxandra Popescu (Școala nr. 149) care au citit deja volumul, au oferit frumos un rezumat al cărții, fiind aplaudate de public.
Un moment important al serii l-a reprezentat demonstrația de artă actoricească pe care elevii Școalii Gimnaziale nr. 103 din Capitală (profesor pentru invățămâântul primar Tinela Pițuru) au pus-o in scenă. Cei 12 copii talentați au interpretat, cu pasiune și pricepere, două fragmente din volumele ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor” și ”Fetița din Floare”.
Cel mai emoționant moment al serii l-a reprezentat momentul muzical interepretat de elevele Petre Andra și Precup Andrada, de la Școala pentru Deficienţi de Vedere din București (profesor Carmen Avramescu), care au oferit asistenței mai multe piese interpretate cu mult talent si sensibilitate, acompaniate de profesorul Andrei Vâlcu.
Domnia sa a anunțat un alt moment emoționant: transcrierea primelor cărți pentru copii ale scriitorului Petre Crăciun în Braille – Cu Andersen in Regatul Poveștilor si Cruciada pisicilor. Volumele i-au fost înmânate scriitorului, la rândul său foarte emoționat. In curând, vor fi transcrise și alte cărți ale autorului in singurul limbaj scris accestibil persoanelor cu dizabilitati de vedere.
În finalul întâlnirii au fost premiate lucrările la concursul de desene inspirate din basmul ”Floarea Înțelepciunii și Iarba Puterii”, de Petre Crăciun, inițat de portalul Literatură Copii cu prilejul Zilei Copilului.
Pe locul I s-au situat două lucrări: ”Floarea Înțelepciunii și Iarba Puterii”, realizată de Alexandru David, Iași, talentatul grafician in vârstă de 9 ani și "Flower of the Wise" de Paul Jules Butler (Germania), un copil de numai șase ani care uimește publicul cu frumusețea lucărilor sale și cu gesturile de caritate pe care le face.
Pe locul II s-a clasat eleva Andu Precupaș, clasa a III-a de la Școala JUST 4 KIDS, București (cu lucrarea ”Prâslea”), iar pe locul III Miruna Macarie, clasa a II-a E Școala Gimnazială nr 30 Timișoara (cu lucrarea ”Palatul fermecat”).
Câștigătorii au primit diplome și câte un set de cărți ale autorului Petre Crăciun, toate cu autograf.
Premiul copilului Paul Jules Butler (Germania) a fost ridicat de bunicul său, scriitorul Pavel Lică, membru al Filialei Literatură pentru Copii si Tineret.
A fost o seară magică, toți copiii primind diplome și certificate de Ambasadori ai Poveștilor.
Vă invităm și pe dumneavoastră, dragi cititori, să ne insoțiți in această călătorie minunată in Regatul Poveștilor.
Imagine: Catalina Craciun
Cătălin Petrescu


Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite