Literatura copii

Întâlnire emoționantă a scriitorului Petre Crăciun cu copiii din Adjud și Ploscuțeni
Vineri, 30 septembrie 2016, la Bblioteca Municipală din Adjud, județul Vrancea, a avut loc întâlnirea scriitorului PETRE CRĂCIUN cu copiii din localitate și din județ. Întâlnirea a fost prilejuită de Săptămâna Bibliotecii Adjudene, ediţia a XXXIII-a, organizator doamna Tatiana Valea, directorul bibliotecii.
Petre Crăciun a prezentat volumele Fetiţa din Floare; Cu Andersen în Regatul Poveştilor și Împăratul – Copil. Poveşti în versuri. Bucureşti: Editura Zorio, 2015.
Scriitorul a lecturat din cărțile sale și a oferit Certificate de ambasadori în Regatul Poveștilor elevilor care au oferit cele mai bune răspunsuri la întrebările adresate de către autor pe marginea cărților prezentate.

A urmat un extraordinar moment artistic, prezentat de elevi din Adjud și comuna Ploscuțeni.
*Moment artistic prezentat de corul de elevi ,, Speranţa” , Şc. Gen. Ploscuţeni, prof. îndrumător MONICA BENEDIC.
*Recital de poezie din volumul: Ghiozdanul cu poezii de PETRE CRĂCIUN în lectura elevilor cls. I şi cls. a III-a de la Şc. ,,Principele Radu”, prof. FLORENTINA COSTACHE şi DORINA GHEORGHIOIU, elevii cls. I şi cls. a III-a, prof. VIORICA HINGU şi IRINA VASILACHE şi cls. a II-a, prof. CRISTINA BACIU de la Şc.,,Mihail Armencea”, preşcolarii de la Şc.,,Mareşal Averescu”, prof. ADRIANA BOCMAN , elevii cls. a II-a, prof. VIOLETA MIHĂEŞ de la Şc. Gen. Ploscuţeni
Un moment foarte frumos l-a constituit dramatizarea după capitolul Copilul răsfăţat din volumul Fetiţa din floare de PETRE CRĂCIUN, la care au participat elevii cls. I şi cls. IV de la Şc. Gen. Ploscuţeni, prof.VIOLETA MIHĂEŞ şi MARIA CALOIAN.
Elevul Matia Benedic a recitat poezia ”Fetița din Floare”, pe care a scris-o după ce a lecturat volumul autorului.
Monica Benedic, educatoare la Grădinița din Ploscuțeni, Vrancea, și eleva Carla Lucaci, de la școala din aceeași localitate, au interpretat, emoționant, două melodii pe versurile scriitorului Petre Craciun: Graiul sfânt, născut din bunătate și Poem pentru mana mamei. Melodiile au stârnit un val de aplauze din partea publicului, pentru emoția transmisă prin vers și muzică.
Acesta muzica superba aparține Monicăi Benedic, o personalitate complexa: poet, cantautor, dascăl iubit de copii.

Un alt moment frumos al activității l-a constituit lansarea volumului pentru copii ”Soldăţelul de cristal”, Bucureşti: Editura Zorio, 2016, autor VIOLETA MIHĂEŞ, ilustrații de Alina Astăluș.
Au vorbit despre această frumoasă poveste editorul – Petre Crăciun -, poetul Marin Moscu, membru al USR, din localitatea Ploscuțeni și, evident, autorul.
Violeta Mihăeș este la a doua carte și publică constant poezii și proză pe portalul Literatură Copii, condus de Petre Crăciun.

În finalul întâlnirii, CONSTANTIN BOSTAN, fost director al Bibliotecii din Piatra Neamț, a lansat cărţile pentru copii: Cuza Vodă şi făcliile Unirii : povestiri și Legende din Ceahlău. Iaşi: Doxologia, 2015.
Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite