Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Luni ne vedem la Biblioteca Națională a României, împreună cu doamna Ana Blandiana
Biblioteca Națională a României va celebra Ziua internațională a cititului cu voce tare (World Read Aloud Day) printr-un eveniment organizat luni, 10 februarie 2020, ora 14:00, în Sala Scriptorium.
Anul acesta, 80 de elevi din ciclul primar din școli bucureștene vor fi oaspeți și se vor bucura de lecturi din cărți favorite, citite cu voce tare de Ana Blandiana, scriitoare, Petre Crăciun, scriitor. Adriana Ene, realizator al emisiunii pentru copii ”Bucuria poveștilor” și Carmen Mihaiu, Director General al Bibliotecii Naționale a României. Vom avea cu această ocazie bucuria de a le arăta că ne pasă de viitorul lor, celebrând împreună puterea cuvintelor.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.Vor mai citi elevi de la Școala Gimnazială 280 din București, Școala pentru Deficienți de vedere din București (va citi un text în Braille), „Liceul Teoretic Bilingv „ITA WEGMAN„, școala Waldorf, International Premium School of Bucharest și ”Liceul Tehnologic Bărcănești”, Prahova.


Ziua internațională a cititului cu voce tare este o oportunitate pentru oamenii de pe tot globul să sărbătorească bucuria de a citi cu voce tare și să pledeze pentru alfabetizare ca drept fundamental al omului. Inițiat de organizația non-profit LitWorld în 2010, evenimentul este sărbătorit în prezent de milioane de oameni din peste 100 de țări, cititori, scriitori și ascultători din comunități din întreaga lume care se reunesc pentru a onora bucuria și puterea de a citi și împărtăși povești.
Biblioteca Națională a României s-a alăturat acestei mișcări globale în 2016, organizând în ultimii ani lecturi publice în cadrul sălilor de lectură, American Corner sau la Ludoteca „Apolodor din Labrador”.


Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.


Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite