Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Scriitoarea Ana Blandiana s-a intalnit, pentru cateva ore, cu elevii si profesorii Scolii Gimnaziale nr. 280 din Bucuresti
Miercuri, 3 aprilie, scriitoarea Ana Blandiana s-a intalnit, pentru cateva ore, cu elevii si profesorii Scolii Gimnaziale nr. 280 din Bucuresti. Invitatia a fost adresata de directorul scolii, profesorul Gabriel Silvasanu si directorul adjunct, profesor Silvia Gartan, fiind onorata cu multa dragoste de celebra scriitoare.


 


Pentru inceput, Blandiana a vizitat frumoasa biblioteca a scolii, unde s-a intretinut cu Diana Cinca, responsabilul bibliotecii, si cu alti profesori. Dupa acest moment, a urmat o vizita la una dintre clasele de copii, care tocmai realizau desene pe sticla, sub coordonarea profesorului Angelica Haritache.


 


Momentul culminat l-a constituit intalnirea doamnei Ana Blandiana cu un numar de circa 100 de elevi si profesori. Cu acest prilej, profesorul de limba romana Ana Oprea a prezentat un foarte documentat portret literar si de personalitate al importantului oaspete (montaj grafic profesor Oana Florea), apoi mai multi copii coordonati de profesoara de muzica Luminita Uceanu au interpretat piesa “Lasa-mi toamna pomii verzi”, compusa de sotul Margaretei Paslaru, pe versurile Anei Blandiana.


 


Elevii Diana Badica si Andreea Ionescu, clasa I-a A, coordonati de profesor Cristiana Silvasanu au interpretat o poezie al carei personaj a fost, nici nu se putea altfel, vestitul motan Arpagic.


 


In cabinetul unde s-a desfasurat activitatea, invitatii au putut admira mai multe desene realizate de copiii scolii, coordonati de profesorul de desen Claudiu Capatana. Au mai colaborat profesorii de romana: Oana Silivestru, Nicoleta Kuttesch, Gabriela Sotir si Madalina Dumitrache.


 


Ana Blandiana a vorbit copiilor despre pasiunea de a scrie, despre parintii sai, despre cartile, personajele sale, autorii pe care ii admira, perioada comunista sau cele trei perioade in care numele sau a fost interzis de catre cenzura vechiului regim.


 


Scriitoarea a raspuns unui numar impresionant de intrebari, cei mici dorind ca afle cand a inceput sa scrie, cum a devenit un opozant al regimului comunist, care sunt autorii romani si straini pe care ii apreciaza etc.


 


Blandiana a recunoscut ca este emotionata de fiecare data de cate ori are prilejul de a se intalni cu micii cititori, unul dintre motive fiind acela ca ei vor duce mai departe, peste ani, amintirea unei intalniri cu un scriitor.


 


La sfarsitul intalnirii, Ana Blandiana a avut o lunga sesiune de autografe.


 


Cu prilejul vizitei in scoala, Ana Blandiana a primit cartile pentru copii ale scriitorului pentru copii Petre Craciun, bucurandu-se ca in Romania mai exista persoane care isi pun condeiul in slujba celor mici.


 


Petre Craciun 
 

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite