Scriitorul Petre Crăciun s-a întâlnit cu elevi de la clasele I-V ale Școlii Gimnaziale nr. 149
Ziua porților deschise pentru literatură


Scriitorul Petre Crăciun s-a întâlnit cu elevi de la clasele I-V ale Școlii Gimnaziale nr. 149


Vineri, 24 februarie, de Dragobete, scritorul Petre Crăciun s-a întâlnit cu elevi de la clasele I-V ale Școlii Gimnaziale nr. 149, din sectorul 3, director Luciana Trăistariu.
Acțiunea, care continuă o colaborare de peste patru ani, a fost priejuită de Ziua porților deschise, un bun prilej pentru ca părinții din apropierea unității de invățământ și copiii lor, aflați acum la grădiniță, să descopere oferta școlii.
Petre Crăciun s-a întâlnit și a purtat un frumos dialog cu elevii de la clasele I (prof. Camelia Edu și Domnica Boboc), clasa a III-a (prof. Irina Ștefan) și clasele a V-a (profesori diriginți Carmen Florea – inițiatorul întâlnirii – și Rodica Iacob, specializare Limba română).
Într-un ambient cunoscut și apreciat de scriitorul Petre Crăciun (biblioteca școlii condusă acum de doamna Georgica Simion), autorul a vorbit despre cărțile sale, le-a citit copiilor poezii și le-a povestit câteva dintre basmele sale.
La rândul lor, elevii au pregătit o secvență din volumul ”Cruciada pisicilor” (clasa a III-a)
Pentru că toți elevii și-au dorit să devină Ambasadori ai poveștilor, Petre Crăciun va reveni în școală pentru a povesti elevilor cum să treaba cu Regatul Poveștilor (din volumul Cu Andersen in Regatul Poveștilor) sau cu călătoria pe care o face Rose în lumea extrioară florilor, alături de fiul Marelui Curbubeu (Fetița din Floare).
Cătălin PetrescuDespre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite