Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Pădurea fermecată, de Teodora –Elena Moraru, Scoala nr. 117
Odată, într-o pădure fermecată, seara, toate viețuitoarele pămăntului și toate florile se pregăteau de petrecere. În acea seară era lună plină și pădurea era animată de veselia și dansul florilor, care nu mai erau flori...erau oameni. Aceasta era infațișarea lor adevărată, pe care și–o recăpătau odată la un secol, când pe cer apărea luna plină.
Pe vremuri, pădurea fusese un regat puternic și bogat, condus de o regină dreaptă și foarte frumoasă, regina Ana.
Regina avea o soră, frumoasă și ea , dar foarte rea și invidioasă pe dragostea și admirația supușilor reginei. Așa că, oricât încerca sora reginei să se facă plăcută, nu reușea, răutatea ei o făcea să nu fie iubită de nimeni.
Până intr-o zi, cănd nu a mai suportat , și a transformat-o pe Ana într-o floare albă și frumoasă, care nu înflorea decât noaptea.
Supușii reginei Ana și-au dat seama că vrăjitoarea, sora reginei lor, i-a făcut rău. Au căutat-o și căutat-o zile în șir... până când, într-o zi, au văzut în pădure o floare gingașă și albă, care ziua era închisă, iar seara înflorea. Atunci au realizat că acea floare era regina lor, regina Ana. Au plâns cu lacrimi amare lânga ea, dar nu au avut ce face decât să se ducă seara în pădure și să o vadă înflorită.
Spre disperarea vrajitoarei, supușii au denumit floarea Regina Noptii .Tot regatul a dat sfoară in lume despre pățania reginei lor, pentru a căuta un leac. Așteptau și așteptau un miracol....
Vrăjitoarea a luat aminte la ce se întâmpla în regatul pe care acum îl conducea și văzând nesupunerea oamenilor, i-a transformat pe toți în flori. Regatul era acum condus de vrajitoare si de căpcăunii ei, slujitori credincioși răului.
Așa au trecut ani în șir, până în acea seară, când la un secol, regina și slujitorii ei redeveneau... oameni.
În acea noapte magică, pe când tot regatul se veselea în pădure, se auzi un vuiet asurzitor. Copacii foșneau în noaptea luminată de blânda lună, iar dinspre castel se auzeau urlete cumplite.
Regina Ana și supușii săi au mers la marginea pădurii să vada ce se întâmplă.
Când au ajuns acolo, au văzut un prinț frumos , călare pe un cal negru și înspumat , care se bătea cu căpcăunii vrăjitoarei. După un timp, prințul a ieșit învingător.
Atunci a intrat în luptă vrăjitoarea. Puterile prințului erau slăbite. Regina Ana i-a strigat să o atragă spre pădure pentru a putea să-l ajute în luptă. Prințul i-a ascultat sfatul și a atras-o pe vrăjitoare în pădure. O luptă crâncenă, pe viată și pe moarte avea loc. Prințul si regina Ana se luptau cu vrajitoarea cea rea. Vrajitoarea trebuia omorâta pănă la răsăritul soarelui, până să devină din nou flori. Unindu-și puterile, vrăjitoarea a fost omorâtă.
După ce răul a fost înlăturat, cei doi erau foarte fericiți. Prințul i-a povestit reginei Ana cum că auzise de frumusețea și de bunătatea ei și de blestemul surorii sale, vrăjitoarea și că a venit să o salveze.
Fermecată de frumusețea și curajul prințului, Ana i-a spus cu glas șoptit:
-Multumesc că m-ai salvat!
-Cu mult drag!
În acest timp, soarele răsărea. Lacrimi mari și amare îi curgeau reginei pe obraji la găndul că va deveni din nou floare. Dar miracolul se înfăptui. Regina și supușii ei au rămas oameni. Vraja se destrămase, iar cei doi tineri au rămas muți de uimire.
În spatele lor apăruse din senin un castel de cristal, uimitor de frumos, înconjurat de flori frumoase, viu colorate , iar in mijloc era o floare gingasă, închisă, Regina Noptii!
Zâmbind la frumosul peisaj , regina Ana si printul au plecat spre castelul de cristal ,unde au făcut o nunta ca in povești și s-au veselit cu supușii lor credincioși.
Si asa... zi de zi,seară de seară, regina Ana si supusii se plimbă cu drag in pădure pentru a admira frumusețea florilor luminate de razele calduroase ale soarelui și de razele blânde ale lunii.

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite