Ofertă pentru copiii români din străinătate: ”Povestiri despre România, țara părinților”, de Petre Crăciun
Editura Zorio, din București, este singura care vă oferă volumul ”Povestiri despre România, țara părinților”, de Petre Crăciun, membru al Uniunii Scriitorilor din România, directorul portalului Literatura Copii.

Volumul ”Povestiri despre România, țara părinților”, de Petre Crăciun, are 160 pagini, color, hard cover, 35 lei sau 7.8 Euro pentru străinătate. Volumul a fost realizat recent pentru Departamentul Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe și s-a distribuit cu un foarte mare succes in Statele Unite, Norvegia, Belgia, Italia, Spania, Grecia, Ucraina, Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria, fiind destinat indeosebi copiilor români care trăiesc peste hotare, dar și celor din România.

Este primul volum cu un astfel de conținut dedicat copiilor români din străinătate, dar nu numai lor.

Volumul conține capitolele: Ţara celor şapte viteji şi a Zânei-Zânelor, Omul este mai liber întro casă ţărănească, „Mioriţa este Iliada şi Odiseea genetică a poporului nostru” și Dumnezeu este la o palmă de tine. Cartea oferă cititorilor săi 150 de fotografii color, un adevărat album de istorie, artă, civilizație și spirtualitate românească. Sunt inserate și foarte multe imagini care pun în valoare activitatea asciațiilor românești din comunități și Dispora.

”Povestiri despre România, țara părinților” își propune familiarizarea unui număr cât mai mare de copii care trăiesc în afara granițelor cu informații despre România, țara părinților, prezentate sub forma unor povestiri atractive, pe înțelesul copiilor, ușor de memorat.
Alexandru Dragomir, un fost profesor de istorie, pensionar, îndrăgostit de țara sa, are nefericirea de a vedea că trei dintre copiii săi pleacă din țară, luându-i cu ei și pe nepoții profesorului, care încep să piardă orice legătură cu țara. Marius și Lia, nepoții din Italia și Statele Unite, uită, treptat, limba română, iar cel mai mic nepot, Juan, născut în Spania, primește nume spaniol, pentru o mai bună integrare, și nu învață niciun cuvânt în limba părinților.
Bătrânul Alexandru Dragomir, ajutat de fiul său, Radu, singurul rămas în țară, împreună cu Tudor, nepotul, pregătește o întâlnire la care să participe toți nepoții săi plecați de mulți ani în străinătate. Fostul profesor le oferă nepoților săi o mulțime de lecții despre istoria, civilizația, arta, spiritualitatea, tradițiile, muzica, literatura, religia, arhitectura, personalitățile poporului român. Povestirile despre România și valorile sale sunt îmbinate cu o suită de legende scrise de Petre Crăciun pentru acest volum.
După o lună petrecută în satul Poiana cu Soare, Juan, Marius și Lia încep să învețe lucruri noi despre țara părinților, prețuind rădăcinile care îi leagă și pe ei de străvechea civilizație românească.

Comenzile se pot transmite prin mesaj privat sau la telefon 0747.779.034. Toate volumele vor avea dedicația autorului. In București, volumul poate fi procurat direct de la sediul editurii, din strada Poterași nr. 10, sect 4 (foarte aproape de Magazinul Unirea), de luni pana vineri, între orele 09.00 - 18.00.
În țară sau in străinătate, volumul va fi expediat prin Poșta Română, curier rapid sau prin cursele de transport internațional, cu plata cheltuielilor de deplasare.
Costurile vor fi mai mici dacă se vor comanda mai multe cărți, prin asocierea mai multor cititori, asociații, parohii, școli in limba română etc.

Alte informații despre volum, inclusiv fragmente, pot fi găsite pe site-urile www.literaturacopii.ro și www.identitateromaneasca.ro.
Editura ZORIO

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite