Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Cochilia, de Monica Rohan
          A fost odată o cochilie de melc, dar nu o cochilie obișnuită, ci una uriașă, cât o casă. În ea locuia o fată frumoasă cum nu era alta sub soare. O chema Laura.


         În casa Laurei se afla o scară de sidef, albă, care urca în spirală până la tavan și se oprea în fața unei ferestre micuțe, îndreptată spre cer.


          Fetei îi plăcea foarte mult să privească cerul.


          În fiecare zi, la amiază, soarele se oprea câteva clipe în dreptul acestei ferestre, iar atunci, pe podele se desena forma cochiliei.


          Razele cântau straniu atingând treptele de sidef. De fiecare dată, fata deslușea începutul unei povești, mereu aceeași poveste ciudată, întreruptă în același punct.


         -Soare, drag Soare, lasă-ți lumina prin inima mea, dăruiește-mi o rază din ziua ta nesfârșită.


         -Ochii tăi sunt alt cer, inima ta e alt soare, raza mea e neclintită, raza ta e mișcătoare, răspundea el și se pierdea lunecând dincolo de fereastra fetei.


         Treceau zilele și ploile repezi loveau fereastra dinspre cer și anotimpurile alergau peste lacrima Laurei. Dar zilnic, sosea cruzimea clipei în care povestea neînțeleasă pierea, ruptă în același punct dureros.


         -Soare, drag Soare, lasă-ți lumina în inima mea. Raza ta e nesfârșită, raza mea e trecătoare.


         Frumoasa Laura își mută fereastra după soare, își clinti casa ei, iar cochilia nu se mai putu opri, rostogolindu-se până la capătul lumii. Aici se sfărâmă, împrăștiindu-se în zări. Laura devenise auroră, poveste de raze fără sfărșit. În fiecare dimineață se arăta înaintea soarelui risipindu-și cu generozitate evantaiul de lumini sângerii.


Poveste din capitolul „Sfârșitul poveștilor”

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite