Regina Toamnă, de Bombonica Curelciuc
 


Cu trena-i ruginie, Regina Toamnă a coborât din caleașca ei galbenă, ca să admire întreaga natură, ca să se bucure de parfumul și culoarea fructelor atât de frumoase și apetisante.


În jurul ei erau meri, peri, viță-de-vie, nuci, pruni, caiși, încărcați cu fructe din belșug.


Regina Toamnă a urcat din nou în caleașca ei, admirând totul în jur. Merele roșii, galbene făceau câte o plecăciune înspre Regină, iar prunele și perele se bucurau văzând-o. Totul în jur era colorat, aromat, iar strugurii albi, negri, roz se considerau atrăgători și își răspândeau parfumul, dând din codițe și scuturându-și surorile frunze.


Totul în jur era cuprins de o vrajă dulce, aromată, unde toate fructele Reginei Toamna își dădeau mâna, jucând în horă și înclinându-se înspre stăpâna lor.


Strugurii discutau cu merele, spunând:


- Dragile mele surate, noi suntem buni, aromați și din nou va ieși vinul cel mai bun – poate să fie alb sau roșu; de aceea, ne bucurăm când din noi apare acea licoare atât de plăcut mirositoare.


- Mă bucur pentru tine, dragul meu strugure! Eu stau pe masa unor oameni, care se bucură atunci când mă văd. Uneori din mine mai fac marmeladă sau compot, dar eu rămân mereu vesel…


Toate fructele au ascultat cu atenție discuția dintre strugure și măr, bucurându-se de ceea ce au auzit.


Regina Toamnă, cu trena ruginie, a plecat cu caleașca, privind și admirând splendorile naturii, care o încărcau de energie și de frumusețe.


 


 

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite