Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

OFERTA DE CARTE PENTRU COPII – PETRE CRĂCIUN

I)    CARTI PENTRU COPII
NOUTĂȚI
1)    Alegerea berzei. Misiunea 1511, Editura Zorio 2019, de Petre Crăciun, cu ilustrații de Alexandru Plăcintă

Alegerea berzei. Misiunea 1511 este o carte pentru copii (și nu numai), dar mai ales o carte despre copii. Despre copiii pe care Serviciul berzelor care aduc copii trebuie să îi ducă pe pământ. Hm, vi se pare ușor, așa este?
Barza Sofia este la ultimul său drum din carieră. Misiunea 1511. Primește de la Tom, dispecerul berzelor, un copil mai special, „un copil care nu știa să râdă, să plângă, să se bucure”. Un copil în căutare de iubire.
Barza trebuie să facă alegerea cea mai bună pentru copilul față de care simte o mare atracție. Este ultima sa misiune pe Pământ și nu are voie să greșească!
Iubirea trece dincolo de orice regulament, iar Paris – acesta este numele pe care îl primește copilul – găsește iubirea căutată, învață să râdă, să plângă, să se bucure. Dar unde găsește toate aceste lucruri?

Categorie de vârstă: 7-14 ani
48 pagini
Format 21 x 22 cm
Hardcover
ISBN 978-606-8759-32-6
Preț: 35 lei. Redus la 25 lei
2)    Aripi de rouă, antologie de poezie pentru copii, Editura Zorio 2018, de Petre Crăciun, cu ilustrații de Robert Albescu

Antologia Aripi de rouă adună creația poetică pentru copii a scriitorului Petre Crăciun. Sunt 181 de poeme scrise începând cu anul 1990, cuprinse în volumele Taina ghemului de ață (2011), Cruciada pisicilor (2012), Primul zbor (2014), Împăratul-copil (2015) sau Ghiozdanul cu poezii (2016). Au fost adăugate 40 de poezii inedite, printre care și basmul în versuri Țara Adevărului și Împăratul-Minciună, o construcție poetică amplă, de 105 strofe, care dezvoltă versiunea în proză, cu același nume, apărută în volumul Basme (Editura Zorio, 2013).

Categorie de vârstă: 6-14 ani
360 pagini
Format 24 x 15 cm
Paperback
ISBN 9786068759272
Preț : 50 lei. Redus la 30 lei


 


3)    Poveștile-flori și poveștile-stele, Editura Zorio 2018, de Petre Crăciun, cu ilustrații de Cristina Diana Enache

Prin Poveștile-flori și poveștile-stele, autorul îi invită pe copii în lumea poveștilor. O lume care se află și ea într-o continuuă evoluție. Personajul principal este o poveste – Hoțul de timp – scrisă de un bătrân simpatic, Moș-Poveste. După ce părintele său pleacă spre alte orizonturi, povestea noastră intră într-o altă vârstă a vieții sale, trezindu-se  într-o grădină plină cu flori. Ea însăși devenise un frumos Trandafir. Află, cu uimire, că toate florile din jurul său fuseseră cândva povești, iar acum erau chiar mai mult... Povești-flori. Nu era un pas înapoi, așa cum crezuse, cu mâhnire, ci unul înainte, pentru că aici, în Grădina poveștilor, veneau în fiecare duminică Ambasadorii poveștilor, copii din toate colțurile lumii. Ei sunt cei care aduc cerul și poveștile pe pământ.
 
Categorie de vârstă: 6-8 ani
72 pagini
Format 22 x 23 cm
Hardcover
ISBN 9786068759289
Preț: 35 lei. Redus la 25 lei


 


4)    Portrete ale marilor povestitori români, Editura Zorio 2019, de Petre Crăciun și Mihaela Hură

Volumul Portrete ale marilor povestitori români își propune să-i readucă la lumină pe marii povestitori români și opera lor, să-i conștientizeze pe copiii din comunitățile unde aceștia s-au născut asupra valorii culturale a poveștilor lăsate moștenire de înaintașii lor, să facă legătura între poveștile de odinioară și cele scrise de autori contemporani.
Volumul conține 30 de portrete ale celor mai mari culegători sau autori de basme culte din tot spațiul românesc.

Categorie de vârstă: 7-14 ani
104 pagini
Format 17 x 24 cm
Hardcover
ISBN: 978-606-8759-30-2
Preț: 25 lei. Redus la 20 lei

CARȚI IN STOC
1. Cartea basmelor – 40 lei, redus de la 55 lei 
Autor: Petre Crăciun
424 pagini, cuprinzând 50 dintre basmele autorului Petre Craciun. 14 dintre ele sunt inedite. Este cea mai amplă antologie de autor publicată în ultimele multe decenii.
Prefață de Alex Ștefănescu și grafică de Hugo Mărăcineanu.
Ediție de lux, hârtie mediaprint, coperta cartonată, lăcuire selectivă.
Format 17 x 24.
Alex Ștefănescu: ”Am citit, din curiozitate profesională, dar și dintr-o nostalgie a copilăriei, mulți cărți de basme scrise în vremea noastră. Niciuna nu m-a fermecat ca aceea pe care ați deschis-o acum, iubiți cititori. Datorită lui Petre Crăciun am retrăit vraja pe care o simțeam la țară, unde eu și frații mei ne petreceam în fiecare an „vacanța mare”, ascultând-o pe bunica seara spunându-ne povești la gura sobei în bucătăria de vară.”
2. Povesti din Tara copiilor fericiti
Ilustrator: Anca Smarandache
110 pagini, Hardcover
+ 6 ani
Cel de al 15-lea volum pentru copii al autorului cuprinde povestile: Tara Copiilor Fericiti , Pestisorul de Aur si Izvorul bunatatii , Stelele imi spun povesti, Zmeul nespalat pe dinti , Victoria gargaritei de lemn, Fetita si Tara fara Culori , Imparatul-Copil, Motanul fermecat si Tara Baloanelor Colorate , Petrut si matura vrajitoarei , Copilul care aduce invatatura si Spiridusul care schimba povestile.
Preț: 25 lei, redus de la 35 lei
3. Cu Andersen in Regatul Povestilor – 30 lei. Redus la 25 lei
Număr de pagini: 56 (color), Hardcover
Autor: Petre Crăciun
Volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor in anul 2016
O carte despre o lume în care poveștile par a fi în pericol, ca urmare a mijloacelor moderne de comunicare (cinematograful, Internetul), iar povestitorii clasici se organizează într-un Regat al Poveștilor, punând la cale un plan pentru atragerea de noi ambasadori ai basmelor.
În fruntea acestui plan atrăgător și misterior este Hans Christian Andersen, Regele Poveștilor. El îi atrage în Regat pe Petruț, Tudor, Giulia și micul Robert printr-o stratagemă ingenioasă: copiii se trezesc vorbind o limbă necunoscută. Părinții intră în panică și află, cu stupoare, că cei mici vorbeau limba daneză. Această senzațională întâmplare se petrece exact în ziua de 2 aprilie, când s-a născut Andersen. De ce s-a petrecut acest lucru? Pentru ca toți iubeau basmele marelui povestitor. Acesta i-a ales pentru a călători cu el în Odense, apoi în Regat, devenind ambasadori ai săi și ai celorlați autori.
Volum selectat de Ministerul Culturii pentru a participala Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna 2016
4. Când cimpanzeul devine om, de Petre Crăciun
Fantasy, + 7 ani
216 pagini
”Când cimpanzeul devine om este o carte despre prejudecăți, manipulare, despre inechitatea dintre specii și transformarea lor. Pare șocant, nu-i așa? Un cimpanzeu din jungla nigeriană, Gozo Pann, ajunge la Grădina zoologică din Băneasa, după ce este capturat de braconieri. Cu puțin timp înainte fusese capturat și prietenul său, Mank. Deși devine o vedetă a parcului, începe să nu mai suporte captivitatea. La un moment dat, aude de la vizitatori despre teoria evoluționistă a lui Charles Darwin și devine ”fanul”  ei. Îl invocă, noapte de noapte, pe savantul britanic, dar acesta nu este pe recepție. În schimb, îl aude Steaua Începutului, care acceptă experimentul de a-l transforma în om, convinsă că făcuse cândva o greșeală. Gozo nimerește într-o Românie plină de prejudecăți, exact în campania electorală.”
25 lei. Redus la 20 lei
5. Basme 
Număr de pagini: 136 (alb-negru),
Autor: Petre Crăciun
Volumul conţine un număr de 14 basme, precum: Floarea înţelepciunii şi iarba puterii, Cămaşa fermecată, Ţara Adevărului şi Împăratul Minciună, Grădina ascunsă. Basmele conţin teme noi, inedite pentru literatura română.
Cartea este o creație de autor autentică, în paginile căreia prind viață personaje care par a fi de esență populară, în realitate ele fiind întruchipări ale unor principii morale și lecții de viață a căror utilitate educativă este dincolo de orice comentariu. Sensibil și lucid totodată, nelăsând să se ascundă, în vreun fel, mesajul pe care vrea să îl transmită cititorilor, autorul folosește cu îndemânare modelul tradițional, fără a-l copia sau imita.
Cartea deține Premiul Cartea anului la secțiunea copii, acordat de Uniunea Scriitorilor, Filiala pentru Copii – 2014
20 lei
6. Basme pentru familia mea, de Petre Crăciun
Hardcover, 144 pagini
Volumul ”Basme pentru familia mea” conține 11 basme noi, scrise de autor în perioada 2013-2014: Ţara Scriitorilor de Noroc, Drumul Curcubeului, Zmeul Pierde-Vară, Palatul din pădure, Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale, Odaia Fericirii, Ţara Balaurului Beteag, Povestea unui om sărac, Împărat în ţară străină, Soarele deocheat și Călătorie în Spicul de Grâu. Sunt basme românești, cu teme și personaje noi, neîntâlnite în basmele tradiționale: țara unde norocul fiecaruia era scris pe tăblițe de lut (Ţara Scriitorilor de Noroc), balaurul cu dizbilități care fusese cândva sfetnic împărătesc (Ţara Balaurului Beteag), omul care primește darul de a aduce ceața (Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale), șarpele casei, păstrătorul unității familiei în jurul casei părintești (Odaia Fericirii), deocherea Soarelui de către Oamenii-Lupi, în înțelegere cu Vârcolacii (Soarele deocheat), reabilitarea Cățelului Pământului, care, după ce fusese pedepsit să stea mai mult pe sub pământ de către Dumnezeu (pentru că nu îl recunoscuse), ajunge în Împărăția Zmeului cel Bătrân (Palatul din pădure). ”Basme pentru familia mea” este al doilea volum publicat de autor, după ”Basme”, cel care a primit Premiul Cartea anului pe 2013 din partea USR - Filiala pentru Copii si Tineret
35 lei. Redus la 30 lei
7. Împăratul-Copil. Povești în versuri - 32 lei
Număr de pagini: 60 (color), Hardcover, versuri
Volumul conține 14 povești în versuri, foarte atrăgătoare pentru copii: Împăratul-Copil, Bufnița la cor, Planul de hibernare, Azorel și nevoia de iubire, Răscoala bobocilor de rață, Măgarul la Conservator, Capra fără iezi. Poveste modernă, Muștele și mierea, Aladin, covorul și deltaplanul, Motanul Descălțat
Lecția girafei, Pensionarea Zmeului cel Puternic, Nuntă la Peștera Muierii și Povestea veveriței brune.
8. Povestiri despre România, țara părinților
Număr de pagini: 160, broșat, versiune alb-negru.
Volum destinat copiilor români de pretutindeni.
Contine o ampla naratiune despre trecutul istoric, cultura si civilizatia romaneasca.
Pana acum a fost expediat in 14 tari europene si in Statele Unite.
20 lei
9. Cu Moș Craciun în Țara Copiilor Neincrezatori
Număr pagini: 80, roman pentru copii, broșat
Autor: Petre Crăciun
Mos Craciun afla ca exista o tara unde copiii nu cred in el si in magia sarbatorilor. Isi propune sa ii aduca la calea cea buna, dar nu reuseste de unul singur, ci ajutat de personajele mele Petrut, Giulia si Tudor, pe care le veti mai intalni intr-un volum ce va aparea in 2015. Veti descoperi aventuri extraordinare, un Rudolph care incurca formulele magice, veti poposi la locuinta lui Mos Craciun si veti gusta din prajiturelele Mosului, ii veti cunoaste pe spiridusi, dar mai ales veti trai cu inima la gura intamplarile din acea ciudata imparatie.
15 lei
10. Taina ghemului de ata
Număr de pagini: 64 (color) Hardcover, versuri, 5-8 ani

„Petre Crăciun este unul dintre puţinii autori de literatură pentru copii care a găsit tonul potrivit. Nu se exprimă pueril-peltic, nu îi maimuţăreşte fără graţie pe cei mici (aşa cum fac atâţia alţi autori care cultivă genul), ci scrie într-un stil voios şi simpatic, cu umor, cu o încredere tonică în capacitatea copiilor de a intra în jocul relaţiei autor-cititor.
Poeziile lui instruiesc şi amuză, valorificând ingenios experienţa de viaţă a copiilor, aşa redusă cum este, şi propunând răsturnări de situaţii care stimulează imaginaţia. Un singur exemplu – reflecţiile unui leu de la Grădina Zoologică după ce este muşcat de nas de un ţânţar:
Ia te uită cin` mă gustă.../ Barem nu e vreo lăcustă!/ Eu credeam că-s fioros? Şi, când colo, sunt... gustos!” Alex. Ştefănescu
30 lei
13. The Girl in the Rose
Autor: Petre Crăciun
Traducerea in limba engleza a volumului Fetita din Floare. Traducere de Adrian G. Sahlean, format 24,5 x 23, 60 pagini, ilustratii de Anca Smarandache. I
nterior hartie de foarte buna calitate, color, coperta cartonata, color, lacuire selectiva.
Volum prezentat la numeroase targuri de carte din strainatate.
Editura Zorio.
32 lei, redus la 25 lei


 


Alte informatii despre carti pe portalul www.petrecraciun.ro
Telefon de contact: 0747779034

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite