Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Ofertă pentru cadourile de Moș Craciun: Cărți pentru copii de Petre Crăciun, Editura Zorio

Editura asigură livrări si în țară, prin poștă, cu plata ramburs. Cărțile au un discaunt de 15%. Pentru detalii suplimentare sau pentru comenzi, puteţi suna la telefonul 0747779034. Solicitarile pot fi trimise si pe adresa de mail: literaturacopii@gmail.com.


1) Cu Andersen în Regatul Poveştilor – 27 lei
Număr de pagini: 60


”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, este ca 11-a carte pentru copii a scriitorului Petre Crăciun. Volumul oferit cititorilor de Editura Zorio are 58 de pagini, copertă cartonată, lăcuire selectivă și costă 27 de lei. Ilustrația este semnată de artistul Anca Smărăndache.
Mai mulți copii din România (Petruț, Tudor, Giulia și micul Robert) se trezesc într-o dimineață vorbind într-o limbă necunoscută. Părinții intră în panică și află, cu stupoare, că cei mici vorbeau limba daneză. Această senzațională întâmplare se petrece în ziua de 2 aprilie, atunci când s-a născut Hans Christian Andersen. Vă întrebați, desigur, de ce s-a petrecut acest lucru: pentru că toți iubeau basmele marelui povestitor, motiv pentru care părintele Soldățelului de plumb a decis să îi invite în Regatul Iubitorilor de Povești, pentru a deveni ambasadori ai săi și ai celorlați autori.
Recentul volum deschide un amplu ciclu de aventuri în Regatul Poveștilor, avându-i ca eroi pe Petruț, Tudor, Giulia și micul Robert.


2) Fetiţa din Floare - 27 lei
Număr de pagini: 60


”Fetița din Floare” ne oferă o poveste sensibilă și inedită despre călătoria inițiatică a unei fetițe (născută într-un trandafir regal) în lumea exterioară, unde se întâlnește cu șapte personaje simbolice: Îndrăgostitul, Cercetătorul, Negustorul de Flori, Alpinistul, Copilul Răsfățat, Bătrâna care daruiește flori și Ascetul. Personajele povestirii sunt: Fetița din Floare, zeița Iris, Marele Curcubeu (soțul zeiței) și Micul Curcubeu, fiul celor doi.Călătoria o ajută pe Rose, personajul principal, să descopere diferite tipologii umane, să înțeleagă și mai bine minunata lume a florilor, legănată de armonie și de o muzică sacră, dar și lumea exterioară, raportată la flori. Concluzia este cea conturată în urma discuției cu Ascetul: Dumnezeu comunică cel mai bine prin copii, prin flori și prin păsări, dar nu prin toate, ci prin cele care zboară cel mai aproape de Călcâiul Domnului.


3) Basme pentru familia mea (color) 35 lei
Număr de pagini: 144


Volumul ”Basme pentru familia mea” conține 11 basme: Ţara Scriitorilor de Noroc, Drumul Curcubeului, Zmeul Pierde-Vară, Palatul din pădure, Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale, Odaia Fericirii, Ţara Balaurului Beteag, Povestea unui om sărac, Împărat în ţară străină, Soarele deocheat și Călătorie în Spicul de Grâu. Sunt basme românești, cu teme și personaje noi, neîntâlnite în basmele tradiționale: țara unde norocul fiecaruia era scris pe tăblițe de lut (Ţara Scriitorilor de Noroc), balaurul cu dizbilități care fusese cândva sfetnic împărătesc (Ţara Balaurului Beteag), omul care primește darul de a aduce ceața (Omul-Ceaţă, prietenul Măriei Sale), șarpele casei, păstrătorul unității familiei în jurul casei părintești (Odaia Fericirii), deocherea Soarelui de către Oamenii-Lupi, în înțelegere cu Vârcolacii (Soarele deocheat), reabilitarea Cățelului Pământului, care, după ce fusese pedepsit să stea mai mult pe sub pământ de către Dumnezeu (pentru că nu îl recunoscuse), ajunge în Împărăția Zmeului cel Bătrân (Palatul din pădure).


4) Basme (copertat color, interior color) 35 lei
Număr de pagini: 136


Volumul conţine un număr de 14 basme, precum Floarea înţelepciunii şi iarba puterii, Cămaşa fermecată, Ţara Adevărului şi Împăratul Minciună, Grădina ascunsă. Basmele conţin teme noi, inedite pentru literatura română.
Cartea este o creație de autor autentică, în paginile căreia prind viață personaje care par a fi de esență populară, în realitate ele fiind întruchipări ale unor principii morale și lecții de viață a căror utilitate educativă este dincolo de orice comentariu. Sensibil și lucid totodată, nelăsând să se ascundă, în vreun fel, mesajul pe care vrea să îl transmită cititorilor, autorul folosește cu îndemânare modelul tradițional, fără a-l copia sau imita. Filonul narativ specific românesc se citește mai ales ca un model conceptual, dincolo de care te surprinde ingeniozitatea cu care își modelează personajele și pune în pagină acțiunile.


5) Robert cel Cuminte - 15 lei
Număr de pagini: 288


O poveste incredibila, plina de dramatism si de emotie, despre un copil ai carui părinţi pleaca la munca in Spania si sunt arestati. Un copil care isi depăseste conditia si vrea sa ajunga scriitor. Si ajunge! O poveste despre discriminare, abuzuri, dar si despre omenie, sacrificiu. Despre prietenia dintre Robert, un viitor scriitor si Florin, băiatul lui Damian ţiganul, copilul care de multe ori se culca nemâncat, care nu are niciodată bani pentru dulciuri, dar care ajunge junior la un mare club de fotbal. Copilul este crescut de Moş Anghel, bunicul din partea mamei, un om inimos, care se sacrifică pentru nepotul său. Robert îşi descoperă talentul literar şi îşi propune să ajungă un mic scriitor. Este dus în mod samavolnic la Casa Copilului, iar Moş Anghel face un infarct din care scapă la limită. Totul părea să fie pierdut, dar apare din cer un binefăcător care îi schimbă destinul. O carte unică, inspirată din duritatea unor cazuri sociale de acest fel.


6) Taina ghemului de aţă - 25 lei
Număr de pagini: 64


„Petre Crăciun este unul dintre puţinii autori de literatură pentru copii care a găsit tonul potrivit. Nu se exprimă pueril-peltic, nu îi maimuţăreşte fără graţie pe cei mici (aşa cum fac atâţia alţi autori care cultivă genul), ci scrie într-un stil voios şi simpatic, cu umor, cu o încredere tonică în capacitatea copiilor de a intra în jocul relaţiei autor-cititor.
Poeziile lui instruiesc şi amuză, valorificând ingenios experienţa de viaţă a copiilor, aşa redusă cum este, şi propunând răsturnări de situaţii care stimulează imaginaţia. Un singur exemplu – reflecţiile unui leu de la Grădina Zoologică după ce este muşcat de nas de un ţânţar:
Ia te uită cin` mă gustă.../ Barem nu e vreo lăcustă!/ Eu credeam că-s fioros? Şi, când colo, sunt... gustos!” Alex. Ştefănescu


7) Cruciada pisicilor - 15 lei
Număr de pagini: 32


Volumul conține o dublă epopee in versuri: Cruciada pisicilor și Contracruciada soriceilor. Versuri amuzante, personaje admirabile: Motanul - ministru de Război, un dalmațian de rasă și fiul său, Generalul Bonaparte - soricelul... Dincolo de toată pregătirea de luptă, niște biete pisici care mănâncă bătaie (vorbă fie) atât de la câini, cât și de la șoricei. Frica este mare... Pentru a le realibilita pe mâțe, Petre Crăciun pregatește un volum de răspuns, care se va numi ”Pisicile contraataca”. Adică se va face dreptate, dar după ce ministrul de Război a fi detronat de o mâță curajoasă, care ia războiul pe cont propriu.


8) Cu Moș Crăciun în Ţara Copiilor Neîncrezători - 10 lei
Număr pagini: 60


Mos Craciun afla ca exista o tara unde copiii nu cred in el si in magia sarbatorilor. Isi propune sa ii aduca la calea cea buna, dar nu reuseste de unul singur, ci ajutat de personajele mele Petrut, Giulia si Tudor. Veti descoperi aventuri extraordinare, un Rudolph care incurca formulele magice, veti poposi la locuinta lui Mos Craciun si veti gusta din prajiturelele Mosului, ii veti cunoaste pe spiridusi, dar mai ales veti trai cu inima la gura intamplarile din acea ciudata imparatie.


9) Cândva mă chema Codiţă - 13 lei
Număr de pagini: 28


O emotionanta povestire despre iubirea dintre Ioana, o fetita de sapte ani, si un caine pierdut, Codita, despre responsabilitate, prietenie si puterea de sacrificiu. O carte sensibila, cu personaje care te cuceresc din prima clipa. Ioana îl gaseste pe Codita într-un parc si se îndragosteste de el din prima clipa, rugându-i pe parintii sai sa îl ia acasa. Domnul si doamna Panait sunt de acord, iar Codita devine o adevarata vedeta a familiei, dar si a clasei. Peripetiile sale devin atât de cunoscute încât ajunge sa aiba si pagina de Facebook. Toate pareau sa mearga struna, numai ca energicul Codita devine din ce în ce mai trist. Oare de ce?


10) Povestiri despre România, țara părinților - 35 lei


Numar de pagini: 160


Un volum pentru copiii romani de pretutindeni, o adevarata enciclopedie a spiritului romanesc, a istoriei, a tradițiilor, a personalitatilor nostre.
Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite