Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Actorii Teatrului Evreiesc de Stat și scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun vă invită în ”Regatul Poveștilor”
 


În luna decembrie, actorii Teatrului Evreiesc de Stat și scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun vă invită, indiferent de vârstă, să luați parte la proiectul ”Regatul Poveștilor”, alături de minunatele personaje de basm care ne bucură oricând sufletele, cu atât mai mult în perioada sărbătorilor.


De luni, 7 decembrie și până la sfârșitul anului, vă invităm să urmăriți, online, în lectura actriței Maia Morgestern și a altor 11 actori ai teatrului care au avut bucuria de a păși în ”Regatul Poveștilor”, 16 povești și basme ale autorului Petre Crăciun cuprinse în volumele: ”Basme”, ”Povești din Țara copiilor fericiți”, ”Basme pentru familia mea” și ”Coboară din cetini Crăciunul cel Bun”.


Au mai citit, alături de Maia Morgestern, actorii: Mircea Dragoman, Alina Tomi, Viorica Predica, Nicolae Botezatu, Iolanda Covaci, Andrei Miercure, Mirela Nicolau, Arabela Neazi, Luana Stoica, Marius Călugărița și Katia Pascariu.


Proiectul demarează luni, 7 decembrie, când vom oferi publicului, în lectura Maiei Morgestern, povestea ”Țara balaurului beteag”, din volumul ”Povești pentru familia mea”. Veți putea urmări, apoi, din două în două zile, înregistrările video ale celorlalte povești pregătite pentru dumneavoastră.


Filmările au fost realizate în minunatul decor al foaierului Teatrului Evreiesc de Stat, transformat într-un mirific platou de filmare.


A fostlocul unde au coborât din paginile cărților împărați, prinți și prințese, balauri betegi (veți vedea de ce erau așa), zmei pierde-vară sau nespălați pe dinți, bunici care se întreceau la povestit cu stelele, vrăjitoare pensionare, copii năzdrăvani care se întreceau să zboare cu mătura, copii care îi cereau lui Moș Crăciun să le aducă... mașini de făcut teme (auziți și voi!), pescari destoinici sau, ca săă venim mai spre vremurile noastre, țânțari vinovați pentru notele mici.


Hmm, ce spuneți? Nu-i așa că v-am făcut curioși? Urmăriți proiectul pe site-ul TES, pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube pentru a vizona toate aceste povești.  


*


*  *


Scriitorul Petre Crăciun este membru al membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala pentru copii și tineret și a obținut Premiul Uniunii Scriitorilor din România, pe anul 2015, la secțiunea Carte pentru copii și tineret, pentru volumul ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, Editura Zorio 2015. Și-a mai trecut în palmares, printre altele, Premiul I al Asociației Scriitorilor Iași la Concursul de Povești ”Ion Creangă”, organizat împreună cu Muzeul Literaturii din Iași și Bojdeuca din Țicău – 1997.A semnat și publicat, până acum, 25 de volume pentru copii, cuprinzând basme și povești, romane, poezie, teatru și scenarii de filme pentru copii. Este autor al scenariului filmului pentru copii ”Mașina de făcut teme”, produs de Școala de Film și Televiziune Micile Vedete, selecționat pentru Festivalul de Film de la Cannes 2015, secțiunea pentru copii.A fost unul dintre puținii invitați al Ministerului Culturii la Târgul de carte pentru copii de la Bologna 2016, pentru a prezenta volumele ”Fetița din Floare” și ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”.Este director al Editurii Zorio (din 2010), fondator și coordonator al portalului web LITERATURĂ COPII (www.literaturacopii.ro), din 2011 și Președintele Juriului național al concursului de creație literară TINERE CONDEIE organizat de Ministerul Educației Naționale (din anul 2015).Din anul 2018 a inițiat proiectul video ”Povestea de vineri cu Petre Crăciun”, oferind spre vizonare copiilor din lumea întreagă toate cele 50 de basme și povești cuprinse în antologia ”Cartea basmelor” (2017)În acest moment se pregătește să publice o nouă antologie de basme și povești care va cuprinde 100 de texte, cu 50 mai multe decât în ediția ”Cartea basmelor”. 


Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite