Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Transfer de carte cu titlu gratuit de la Biblioteca Metropolitană București pentru comunitatea românilor din Madrid
În perioada 21-23 septembrie 2018, Directorul General al Bibliotecii Metropolitane București, doamna Zvetlana Preoteasa, împreună cu Președintele Comisiei pentru Relații Internaționale Cooperare și Asociere cu Alte Autorități Publice din cadrul Consiliului General al Municipiului București, domnul Tudor Ionescu, se află într-o vizită în Spania, la Madrid, unde vor participa în data de 22 septembrie la deschiderea Centrului Cultural Românesc ''Sf. Antim Ivireanul'' din Parla, eveniment organizat de Parohia Ortodoxă Română ''Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana'' din Parla, Spania, în colaborare cu Biblioteca Județeană Vâlcea Antim Ivireanul.
Cu această ocazie, Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlu gratuit 4000 de cărți urmând ca în luna noiembrie să ducă la Parla încă 6000 de volume.
La Parohia Ortodoxă Română ''Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana'' din Parla va avea loc și vernisajul unei expoziții de pictură, organizat de Biblioteca Metropolitană București în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, expoziție care va rămâne în Parla până în luna noiembrie.
Astăzi, 21 septembrie 2018, doamna Zvetlana Preoteasa, Directorul General al Bibliotecii Metropolitană București și domnul Tudor Ionescu, Consilier general în cadrul Primăriei Municipiului București, vor face o vizită la Liceul Timon din Coslada (Madrid), unde învață foarte mulți copii de origine română. De asemenea, se vor întâlni cu consilierii de la Comisia de Cultură din cadrul Primăriei Coslada, vor face o vizită la Biblioteca din Coslada și vor avea o întâlnire pe teme educative și culturale cu profesori de limbă și civilizație românească din zona Madridului.
La orele 19:00, la Ambasada Română la Madrid, reprezentanții Bibliotecii Metropolitane București și ai Primăriei Municipiului București se vor întâlni cu comunitatea românească din zona Madridului.
În data de 22 septembrie 2018, Directorul General al Bibliotecii Metropolitană București, doamna Zvetlana Preoteasa, va face o vizită la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea - Emaus Madrid, după care la orele 11:00, va participa la ceremonia de deschidere a Centrului Cultural Românesc ''Sf. Antim Ivireanul'' la care va fi prezent și Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei.
Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite