Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

A apărut ”The Girl in the Rose”, traducerea în limba engleză a volumului ”Fetița din Floare”, de Petre Crăciun
Miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 17.00, la Librăria Mihai Eminescu, din București, va avea loc lansarea volumului pentru copii ”The Girl in the Rose”, de Petre Crăciun. Volumul a apărut la editura Zorio și este tradus de Adrian G. Săhlean.

La eveniment vor participa: Adrian G. Săhlean ( traducătorul volumului), criticul Alex Ștefănescu, Adriana Ene (realizator Radio ”Trinitas”) și ilustratorul Anca Smărăndache.

Vor interpreta cinci melodii pe versuri de Petre Crăciun doamna Monica Benedic și eleva Carla Lucaci, din Ploscuțeni, județul Vrancea ( muzica este semnată de Monica Benedic).

Vor interpreta fragmente din carte elevi de la clasa a IV-a B a Școlii nr. 103 din Capitală, coordonați de profesor pentru învățământul primar Tinela Pițuru.

Vor mai participa elevi de la Școlile Just 4 Kids, Școala Gimnazială nr. 280, Școala nr. 80, Școala 149.

”The Girl in the Rose” este prima traducere în limba engleză a volumului ”Fetița din Floare”, semnat de Petre Crăciun și publicat de Editura Zorio în 2014. Volumul s-a bucurat de un mare succes în România și nu numai. În acest an, ”Fetița din Floare”, autorul său, Petre Crăciun și ilustratorul cărții, Anca Smărăndache au reprezentat România la Târgul de carte de la Bologna, la invitația oficială a Ministerului Culturii.

Tot în acest an, volumul a primit premiul special din partea Bibliotecii Naționale Ion Creangă, de la Chișinău, cu prilejul Salonului Internațional de carte pentru copii.

Autorul volumului, Petre Crăciun, a primit în acest an Premiul Uniunii Scriitorilor din România, la secțiunea Carte pentru copii, volumul premiat fiind romanul pentru copii ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, Editura Zorio 2015.

Petre Crăciun a mai obținut Premiul Cartea anului la secțiunea pentru copii și tineret, în 2014, din partea Filialei copii și tineret a USR, pentru volumul ”Basme”, Editura Zorio 2013.

Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala copii și tineret și director al portalului Literatura Copii. Până acum a publicat 15 volume pentru copii, printre care: ”Basme”, ”Basme pentru familia mea”, ”Cruciada pisicilor”, ”Taina ghemului de ață”, ”Fetița din Floare”, ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, ”Robert cel cuminte”, ”Împăratul-Copil. Povești în versuri”, ”Povestiri despre România”, ”Primul zbor”, ”Ghiozdanul cu poezii”.

Informații la telefon: 0747.779.034
www.literaturacopii.ro

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite