Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

”Copilul care a traversat Universul”, o carte pentru copii de Simona Liutiev
Piteșteanca Simona Liutiev, profesor de limba română, ne oferă un volum pentru copii apărut la editura Celestium: ”Copilul care a traversat Universul”. Este un exemplu îmbucurător că la noi se scrie literatură pentru copii, și încă una de calitate. La fel de îmbucurător este și faptul că mai există edituri care își asumă demersul publicării unor volume pentru copii, mult mai greu de tipărit din cauza condițiilor grafice costisitoare.
Volumul va fi îndrăgit de cei mici. Este scris cu căldură, cu imaginație, cu talent, ducându-ne pe urmele celor două fetiție – Sky și Sao – care pleacă într-o călătorie imaginară prin sistemul solar. În această fascinant periplu, ele îl întâlnesc pe Moș Chronos, se întâlnesc cu fluturii Alexandra, care apără planeta Marte cu aripile lor, află cum salvau racii de seră planeta Venus, rămasă fără apă, dau piept cu liliecii de pe Uranus, capătă o oaie cu lâna de aur pe Jupiter, tânjesc după mierea de gheață a reginei albinelor de pe Pluto și îi ajută de copiii de pe Lună să-și recapete umbra. Ele revin pe Pământ, după o ultimă oprire pe Planeta păcii, unde trăiau copiii apei, ai focului, ai aerului și pământului, rânduiți după cele patru elemente universale, care derivă din imaterialitatea eterului.
Cartea abundă de imagini frumoase, este educativă, fără a fi didactică, are umor (”abia acum înțelegea Sao de ce Mercur era așa de rece chiar dacă stătea cel mai aproape de soare. Toate pisicile astea se hrăneau cu lumina lui”).
Este o carte despre prietenie, despre relația mamă-copil, despre căutarea de sine, demers care nu-i este specific doar adultului.
Aștept și alte volume de la Simona Liutiev, pentru că cei mici au nevoie de cărți scrise cu gingășie, cu emoție, cu har.

(text pentru coperta IV)
Petre Crăciun

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite