Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

Oferă de carte pentru copii adresată bibliotecilor din România: cinci volume semnate de scriitorul Petre Crăciun
Oferă de carte pentru copii adresată bibliotecilor din România: cinci volume semnate de scriitorul Petre Crăciun, directorul portalului Literatura Copii. Oferta conține inclusiv volumul Basme, care va fi lansat la Gaudeamus in ziua de 23 noiembrie. Amanunte privind modalitățile de contact in ofertă.
OFERTĂ EDITURA ZORIO – director PETRE CRĂCIUN
Toate exemplarele vândute vor avea autograful audorului

  1. BASME DE PETRE CRĂCIUN


  1. Editura: ZORIO (2013)


  1. ISBN 978-973-87147-3-1


  1. Limba: Romana


  1. Încadrare: basme


  1. Număr de pagini: 136


  1. Format: 17 x 24 cm


  1. Ilustraţii: Anca Smărăndache


Volumul conține un număr de 14 basme, precum Floarea înțelepciunii și iarba puterii (premiat cu marele Premiu Ion Creangă la Concursul Poveștile de la Bojdeucă), Cămașa fermecată, Țara Adevărului și Împăratul Mincună, Grădina ascunsă. Basmele conțin teme noi, inedite pentru literatura română. Petre Crăciun este unul dintre ultimii autori de basme culte din România. Cartea, ilustrată excepțional de Anca Smărăndache, este un ideal cadou pentru Sărbătorile de Crăciun.

Preţ: 35 Lei2) ”TAINA GHEMULUI DE AŢĂ”, DE PETRE CRĂCIUN
Editura: ZORIO (2012)
ISBN 978-973-87310-4-2
Limba: Romana
Încadrare: poezii pentru copii
Număr de pagini: 64
Ilustraţii: Nicolae Toniţa
Contine CD audio
Preţ: 25 Lei

Cartea este foarte frumos ilustrata de graficianul Nicolae Toniţa.
Petre Crăciun este unul dintre puţinii autori de literatură pentru copii care a găsit ”tonul” potrivit. Nu se exprimă pueril-peltic, nu îi maimuţăreşte fără graţie pe cei mici (aşa cum fac atâţia alţi autori care cultivă genul), ci scrie într-un stil voios şi simpatic, cu umor, cu o încredere tonică în capacitatea copiilor de a intra în jocul relaţiei autor-cititor.
Poeziile lui instruiesc şi amuză, valorificând ingenios experienţa de viaţă a copiilor, aşa redusă cum este, şi propunând răsturnări de situaţii care stimulează imaginaţia. Un singur exemplu – reflecţiile unui leu de la Grădina Zoologică după ce este muşcat de nas de un ţânţar:
Ia te uită cin` mă gustă.../ Barem nu e vreo lăcustă!/ Eu credeam că-s fioros? Şi, când colo, sunt... gustos!”(Taina ghemului de aţă, Editura Zorio, 2011) – Alex. Ştefănescu


3) FLOAREA ÎNŢELEPCIUNII ŞI IARBA PUTERII, DE PETRE CRĂCIUN
Editura: TIMPOLIS ( 2003)
ISBN 97385923-0-5
Oraş: Bucureşti
Limba: Română
Încadrare: Basme
Număr de pagini: 138
Preţ: 13 Lei

Povesti cuprinse în volum sunt: Floarea înţelepciunii şi iarba puterii, Voinicel şi vrăjitoarea cea albă, Ţara adevărului şi împăratul minciună, Fata cea frumoasă şi fântâna cu apă tulbure, Gradina ascunsa, Fata cea urata, Petre pescarul, Baiatul care vorbea cu florile, Omul care schimba anotimpurile, Împăratul cel bătrân şi mărul cu poame fermecate, Legenda pescăruşului, Doua oale, Ţara unde oamenii nu visau niciodată, Împărăţia femeilor leneşe.
Petre Crăciun a primit Premiul I al Asociaţiei Scriitorilor Iaşi la Concursul de Poveşti ”Ion Creangă”, organizat împreună cu Muzeul Literaturii din Iaşi şi Bojdeuca din Ţicău – 1997. Povestea premiată: Floarea înţelepciunii şi iarba puterii.
Poveştile imaginate pe Petre Crăciun sunt chiar poveşti, cuceritoare şi pline de înţelepciune, cum nu s-au mai publicat de multă vreme”, Alex Ştefănescu


4) CÂNDVA MĂ CHEMA CODIŢĂ, DE PETRE CRĂCIUN

Editura: ZORIO (2012)
ISBN 978-973-87310-6-6
Oraş: Bucureşti
Limba: Romana
Încadrare: povestiri pentru copii
Număr de pagini: 32
Ilustraţii: Nicolae Toniţa
Preţ: 15 Lei

O emoţionantă povestire despre iubirea dintre Ioana, o fetiţă de şapte ani, şi un câine pierdut, Codiţă, despre responsabilitate, prietenie şi putere de sacrificiu. O carte sensibilă, cu personaje care te cuceresc din prima clipă.
Ioana îl găseşte pe Codita într-un parc şi se îndrăgosteşte de el din prima clipă, rugându-i pe părinţii săi să îl ia acasă. Domnul şi doamna Panait sunt de acord, iar Codiţă devine o adevărată vedeta a familiei, dar şi a clasei. Peripeţiile sale devin atât de cunoscute încât ajunge să aibă şi pagină de Facebook. Toate păreau sa meargă strună, numai că energicul Codiţă devine din ce în ce mai trist. Oare de ce?


5) CRUCIADA PISICILOR, DE PETRE CRĂCIUN
Editura: ZORIO (2013)
ISBN 978-973-87147-0-0
Oraş: Bucureşti
Limba: Romana
Încadrare: poezii pentru copii
Număr de pagini: 32
Ilustratii: Nicolae Toniţa
Preţ: 17 Lei cu CD audio sau 15 lei fara CD

Volumul conţine o dublă epopee: Cruciada pisicilor şi Contracruciada şoriceilor. Versuri amuzante, personaje admirabile: Motanul ministru de Război, un dalmaţian de rasă şi fiul său, Generalul Bonaparte. Dincolo de toată pregătirea de luptă, nişte biete pisici care mănâncă bătaie (vorbă fie) atât de la câini, cât şi de la şoricei. Frica este mare. Pentru a le reabilita pe mâţe, Petre Crăciun pregăteşte un volum de răspuns, care se va numi ”Pisicile contraatacă”.

Telefon de contact: 0722344124 sau 0747779034
Adresa de mail: literaturacopii@gmail.com sau petre.craciun@gmail.com
www.literaturacopii.ro


Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite