Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/literatu/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/literatu/lib/db/db.lib.php on line 256
Literatura copii

DRUM BUN, „REGATUL CUVINTELOR”!, de Petre Crăciun (editorial)
„Biruit-au gândul să mă apuc de această trudă”... scria Miron Costin în „De neamul moldovenilor”. Și la mine a biruit gândul, chiar de câțiva ani, de a edita, la Zorio, o revistă cultural-educativă pentru copiii de 7-14 ani.
Sutele de întâlniri pe care le-am avut cu copiii din România, din Republica Moldova sau din Diaspora mi-au arătat câtă nevoie este de o revistă cu acest profil pentru copiii români de pretutindeni.
Și am trecut la treabă.
„Regatul Cuvintelor” este o revistă cum nu există și nu a mai existat în România. Iată câteva argumente. În primul rând, au răspuns chemării noastre personalități de primă linie ale culturii române, adunate pentru prima dată în cadrul aceluiași proiect publicistic. Mihai Șora, Alex Ștefănescu, Ana Blandiana, Dan Lungu, Alexandru Mironov, Horia Gârbea, Radu Vancu, Arcadie Suceveanu sau Stelian Țurlea sunt numai câteva dintre ele.
Marea diversitate a revistei este un alt mare semn al unicității „Regatului Cuvintelor”. Avem 28 de pagini de literatură scrisă de adulți (din 64) și opt pagini care sunt rodul activității literare a copiilor (rubrica „Dimineața cuvintelor”). Revista noastră este mai mult decât o publicație de literatură, având rubrici care vorbesc de la sine: „Ilustratori”, „Copilăria scriitorilor”, „Reviste pentru copiii de altădată”, „Evenimente editoriale”, „Portret” (copii talentați), „Idei pentru părinți și copii”, „Emisiuni pentru copii”, „Concursuri de creație”, „Diversitate”, „Proiecte de succes”, „Personajele copilăriei”, „Jocuri de ieri și de azi”, „Știința pe înțelesul copiilor”, „Filme”, „Destinații”, „Locuri de vis” și – nici nu se putea altfel – „Recomandări de lectură”.
„Regatul Cuvintelor” valorifică experiența mea de director al portalului „Literatură copii”, proiect care îmi este foarte drag și care ne va însoți și de aici înainte pe acest drum. Portalul m-a ajutat să cunosc oameni minunați, care scriu pentru copii. Și să cunosc copii de excepție, pentru care am creat rubrica „Micul scriitor”.
Dar eu cred cu tărie în forța unei reviste tipărite, care să fie îndrăgită de copii. Cea pe care v-o propun astăzi.
Publicația „Regatul Cuvintelor” este doar unul dintre pilonii unui proiect mult mai amplu, destinat copiilor, pe care mi l-am propus. Vom vorbi despre toate, la timpul potrivit.
Vreau să le mulțumesc tuturor autorilor care au crezut în mine și în noua revistă. Atât celor care publică în primul număr, cât și celor din edițiile viitoare.
Mulțumiri speciale Ancăi Smărăndache, care semnează minunata copertă a numărului inaugural și mulțumesc și talentatului pictor David Alexandru, de numai 12 ani, ale cărui creații le puteți întâlni pe toată întinderea revistei.
Drum bun, „Regatul Cuvintelor”! Îți mulțumesc pentru că, prin apariția ta, mi-ai arătat că visele devin realitate dacă vrei cu adevărat!

Despre noi

Portofoliu

Redactie

Companie

Campanii

Contact

Noutati editoriale

Scriitori

Literatura populara

Revista Regatul Cuvintelor

Eveniment

Micul scriitor

Proza

Editura Zorio

Editorial

Video - Audio

Poezii

Personalitati literare

Carti online

Educatie

Cartea care imi place

Teatru radiofonic

Limba romana

Este parerea mea

Literatura clasica - proza

Literatura clasica - poezie

Formular de contact

Trimite